Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulki z ryżem i warzywami"
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Składniki
Cebulę wraz z czosnkiem obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach i odciśnij sok.
Dodaj je do mięsa mielonego razem z jajkiem, bułką tartą oraz musztardą sarepską. dobrze wyrób, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw na pół godziny.
Z mięsnej masy uformuj nieduże kulki, po czym rozłóż je na blasze. Następnie skrop olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15-20 minut.
Ryż ugotuj na półmiękko w osolonej wodzie.
Cukinię oraz paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę.
Na dużej patelni rozgrzej olej i podduś pokrojone warzywa. Pod koniec dodaj startą marchewkę. Podsmaż wszystko do miękkości, po czym dołóż kukurydzę oraz ryż.
Rozłóż ryż i warzywa na talerze, a na wierzchu umieść upieczone mięsne kulki.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax