Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulki w sosie koperkowym"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 584
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1982
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1247
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 139
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 102
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 584
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1982
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1247
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 139
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 102
Składniki
Bułkę moczę w mleku, aż zmięknie. Mięso wyrabiam z jajkiem, posiekaną natką pietruszki, bułką tartą i odciśniętą bułką.
Przyprawiam solą i pieprzem.
Z masy formuję średniej wielkości kulki.
Do garnka wlewam 1/2 l wody, zagotowuję. Dodaję kostki rosołowe, mieszam i dodaję przygotowane kulki. Gotuję 15 minut. Wyjmuję je łyżką cedzakową. Po wyjęciu trzymam w cieple i przez ten czas przyrządzam sos.
Sos: Masło rozcieram z mąką, rozprowadzam z kilkoma łyżkami bulionu. Zagęszczam pozostały bulion, następnie gotuję.
Po zdjęciu z ognia dodaję posiekany koperek i doprawiam solą oraz pieprzem.
Uwaga! Z sosu mogą na początku robić się kluski, ale podczas gotowania na pewno znikną.
45 min
Porcja 400 kcal
Przepis na 4 porcje
Tylko 2,5 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie