Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulki mleczne z anyżkiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Do rondelka włóż masło. Kiedy się stopi, wsyp cukier i, mieszając, podgrzewaj, na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i nabierze złocistego koloru.
Wlej wodę, zwiększ ogień i gotuj 5 minut. Zdejmij z ognia i lekko ostudź płyn. Rozbij gwiazdki anyżku, aby wyjąć ziarenka.
Do wody z masłem wsyp mleko w proszku, cynamon oraz ziarenka anyżku. Wymieszaj. Uformuj małe kuleczki, odstaw, aby zastygły. Możesz obtoczyć je dodatkowo w mielonych migdałach lub orzechach.
<strong>Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Takie jest życie