Kulki miesne w sosie musztardowo chrzanowo koperkowym.

Przepis dnia 2011-09-15
Kulki miesne w sosie musztardowo chrzanowo koperkowym.
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Agunkaa
pyszne o bardzo ciekawym smaku,zainspirowalasm sie przepisem z kuchni wloskiej,jednak wszystkie skladniki to moja wizja..

Składniki

  • mieso mielone najlepiej mieszane, 500g
  • jajko, 1
  • pietruszka zielona, garsc
  • tarty parmezan, 50g
  • bulka sucha, 1
  • Cebulka szarotka, 1 wieksza
  • przyprawy,u mnie do miesa mielonego,sol pieprz,vegeta
  • olej do smazenia
  • maka do optoczenia
  • musztarda, 1lyz
  • chrzan, 1lyz
  • koper siekany, garsc

Przygotowanie

  1. bulke namocz wycisnij,pietruszke,cebulke drobno posiekaj dodaj do miesa wszystkie skladniki i dobrze wymieszaj dosmacz,ja wkladam mieso do lodowki na 2 godz lepiej sie lepi mieso,ale to nie konieczne

  2. olej rozgrzej,formowac z miesa kulk wielkosci orzecha optaczac w mace podsmazyc do zrumienienia,,wszystkie kulki przelozyc do garnka zalewajac gotowana woda.

  3. do gotujacych sie kulek dodajemy lyz musztardy,lyz chrzanu i posiekany koperek dosmaczamy w razie potrzeby zageszczamy sos odrobina maki

  4. ja podaje to danie z makaronem i burakami ,ale to juz do wyboru do koloru,smakuje ze wszystkim super

Komentarze do przepisu (2)

koko6 15 września 2011
Bardzo fajny przepis i na pewno smakowita potrawa,robię bardzo podobne danie,ale takiej wersji jeszcze nie... Czytaj całość »
Bardzo fajny przepis i na pewno smakowita potrawa,robię bardzo podobne danie,ale takiej wersji jeszcze nie znaliśmy.Pozdrawiam.
embepe13 30 listopada 2011
Może całość do strawienia, tylko co z tym "optaczaniem w mące"? Jak pszenna, to może "opszennić" ;)
Składniki
  • mieso mielone najlepiej mieszane, 500g
  • jajko, 1
  • pietruszka zielona, garsc
  • tarty parmezan, 50g
  • bulka sucha, 1
  • Cebulka szarotka, 1 wieksza
  • przyprawy,u mnie do miesa mielonego,sol pieprz,vegeta
  • olej do smazenia
  • maka do optoczenia
  • musztarda, 1lyz
  • chrzan, 1lyz
  • koper siekany, garsc
Składniki