Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulki mięsne na pęczaku"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
. Kulki: cebulę obierz, posiekaj. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mieloną łopatkę i kurczaka wyrób z cebulą, czosnkiem i papryką.
Dodaj musztardę, wsyp bazylię i tymianek, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę. Z masy uformuj kulki, ułóż w formie, posyp opłukaną kaszą pęczak.
Sos: botwinkę oczyść, drobno pokrój razem z liśćmi. 700 ml wody wlej do miski, dodaj botwinkę, koncentrat pomido rowy, bazylię i olej, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj. Sosem zalej mięsne kulki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz około półtorej godziny.
<strong>Czas przygotowania: 110 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł</strong>
Ci, którzy nie lubią pęczaku, danie mogą przygotować z ryżem, kaszą jęczmienną. Czas pieczenia skrócimy, podgo- towując wcześniej kaszę.Źródło: Chwila dla Ciebie