Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, trochę inne składniki i inny proces ale zdrowsze i również smaczne. Właśnie są nim kulki mięsne.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
Mięso mieszamy z bułką namoczoną w wodzi dodajemy jajko, ścieramy na grubych oczkach kawałek sera i również dodajemy. Solimy pieprzymy i mieszamy i dodajemy pokrojoną w małą kostkę cebulę i mieszamy. Jeśli chcemy by kulki były miękksze to dodajemy więcej bułki, ale to zależy od osobistych upodobań.
Następnie po wymieszaniu wszystkich składników formujemy kulki mięsne o wielkości jaka nam pasuje. Gotujemy w garnku wodę z solą i jak zaczyna woda wrzeć to wkładamy delikatnie kulki na około 10 minut.
W między czasie gotujemy ryż, który będzie służył nam do nasze dania. I tak oto właśnie wygląd finał naszej pracy. Oczywiście dodatki mogą być różne ja zastosowałem właśnie takie jak kawałek ogórka, rukola, i miechunka. Jeśli się podoba to proszę lajkujcie i polecajcie znamomym. Smacznego :-)