Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulesza to tradycyjna huculska potrawa przyrządzana z kaszy kukurydzianej. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a składniki, jakich potrzebujesz są niedrogie. Danie to możesz podać nie tylko z serem bryndza, ale także ze skwarkami, w każdej wersji będzie smakować fantastycznie. Kulesza sprawdzi się jako jednogarnkowe danie lub jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Mleko zagotuj wraz z wodą. Następnie wsyp 4 łyżki kaszy kukurydzianej, cały czas mieszając, gotuj przez 3-4 minuty.
Po upływie czasu zmniejsz ogień i dodaj resztę kaszy. Nie przestając mieszać, trzymaj na ogniu przez 30 minut. Pod koniec gotowania dopraw pieprzem.
Kaszę zdejmij z ognia, dodaj masło oraz bryndzę. Całość dokładnie wymieszaj.