Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kuleczki twarogowe z oliwką i szczpiorkiem"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Składniki
Zamiast oliwek w kulkach można ukryć migdały lub kawałeczek łagodnej cebuli. Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Biały ser rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, oprósz solą, pieprzem i szczyptą ostrej papryki, dokładnie wmieszaj na gładką masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do środka każdej kulki włóż zieloną oliwkę.
Szczypiorek umyj, otrzep z wody, posiekaj. Dokładnie obtocz każdą kulkę. Owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie