Kulebiak

Kulebiak
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Coś innego na wigilijny stół

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać wcześniej namoczone grzyby. Kapustę odcisnąć, ugotować z przyprawami tak aby większość wody odparowała. Pokroić, wymieszać z grzybami i cebulą, doprawić do smaku. Farsz nałożyć na prostokąt ciast, zwinąć i dokładnie zlepić brzegi. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 C.

Komentarze do przepisu (3)

babciaaneczka 24 lutego 2013
Coś pysznego i bardzo nieskomplikowanego w wykonaniu, do ulubionych.
JUSTYSIA24 27 lutego 2013
a jaki sos do tego gdybym chciała zrobic kulebiaka na obiad po pracy?
leopard28 27 lutego 2013
Ja jadłem kulebiaka do barszczu i tak mi najbardziej pasuje
Składniki