Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i smaczne danie ziemniaczane.
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i zmielić. Dodać mąki, jajka, sól i wyrobić ciasto. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Ugotowane mięso zmielić razem z usmażoną cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Jeżeli mięso jest za suche dodać odrobinę rosołu. Z ciasta formować na dłoni placuszki, nadziewać przygotowanym farszem i formować kule ziemniaczane. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować do ich wypłynięcia na powierzchnię. Po ugotowaniu polać bułką tartą zrumienioną na maśle. SMACZNEGO.