Kule rybne z fetą

Kule rybne z fetą
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Wyjątkowe podanie ryby!

Składniki

  • filet mintaja (lub innej ryby), 2
  • cebula, 1
  • jajko, 1
  • Bułka tarta
  • ser feta, 6 kosteczek 2cmx2cm
  • sól, pieprz
  • ewentualnie przyprawa do ryb

Przygotowanie

  1. 2 filety rybne (ja użyłam mintaja, najbardziej go lubię) zmieliłam z dużą cebulą, dodałam jajko, dużo pieprzu, sól, przyprawę do ryb i bułkę tartą. Bułki dałam tyle, aż masa rybna miała konsystencję, która pozwoliła na uformowanie kul, czyli nie była rozpadającą się "ciapką". Z tak przygotowanej masy uformowałam mały "talerzyk", nałożyłam kostkę fety i zalepiłam kolejną porcją masy i doformowałam do kuli. Gotowe kule obtoczyłam w jajku i bułce tartej i smażyłam na oleju z każdej strony, w sumie 8-10 minut. Z podanych ilości składników wychodzi 6 kul. Feta się wspaniale rozpuszcza i nadaje ciekawy smak. Naprawdę polecam!

Komentarze do przepisu (1)

aktorod 20 grudnia 2010
Muszę wypróbowac te kule
Składniki
  • filet mintaja (lub innej ryby), 2
  • cebula, 1
  • jajko, 1
  • Bułka tarta
  • ser feta, 6 kosteczek 2cmx2cm
  • sól, pieprz
  • ewentualnie przyprawa do ryb
Składniki