Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kukurydziane racuchy z gruszkami"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Składniki
Do wysokiego naczynia wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj sodę oczyszczoną. Wlej maślankę. Wbij jajko i wsyp cukier. zmiksuj na ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Na małej patelni porcjami rozgrzewaj olej rzepakowy. Na gorący tłuszcz nalewaj łyżką wazową porcje przygotowanego ciasta. Smaż grubsze racuchy z obu stron na ładny złoty kolor. Podawaj je od razu po usmażeniu.
Racuchy najlepiej smakują podane z dodatkiem gruszek ze słodkiej zalewy, z sosem karmelowym albo polane syropem klonowym.Źródło: Naj