Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już na wstępie warto zaznaczyć, że danie jest dosyć wymagające i czasochłonne. Dlatego warto zrobić dużą porcję bo odsmażany kugel na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej niż pierwszego dnia.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35916
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 312
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35916
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 312
Składniki
Ziemniaki i cebulę ścieramy na drobnej tarce, dodajemy rozkłócone jajka, mleko i mąkę. Sól i pieprz do smaku. Wszystko należy dokładnie wymieszać.
Żeberka posolić, popieprzyć i obsmażyć na złoto. Po obsmażeniu żeberka dodajemy do kugla i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Tak przygotowane danie pieczemy w brytfannie około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
WAŻNE kugel dokładnie mieszamy w trakcie pieczenia co pół godziny