Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kubańska kuchnia nie jest kuchną ostrych przypraw ale jest kuchnią cytrusów :) w sam raz do grillowania mięsa drobiowego, wieprzowego czy wołowego :) Samo słowo "Mojo" pochodzi z wysp Kanaryjskich i Portugalskiej wyspy Madeira - oznaczało ono pierwotnie sos . (W obecnej kulturze masowej oznacza też styl i nastrój :) ) Z biegiem wieków i lat , hiszpańscy i portugalscy mieszkańcy kolonii (W tym Kuby) przejeli nazwy i nawyki , także dań i Marynat. Kubańska marynata na grilla Cuban Mojo (Kubańskie Mojo) jest jedyne w swoim rodzaju .
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85650
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85650
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Czosnek zgniatamy na pastę i mieszamy razem ze wszystkimi składnikami (może byc w malakserze na niskim biegu). Przygotowaną marynatę w zależności od rodzaju i wielkości kawałków mięsa wykorzystujemy do nacierania mięsa . W przypadku drobiu czas leżakowania wynosi od 20 minut do 4 godzin. W przypadku wieprzowiny i wołowiny czas leżakowania mięsa w marynacie wynosi od 4 do 12 godzin w chłodnym miejscu, Mięso grillujemy następnie na żarzących się węglach drzewnych lub drewnie , można dodać odrobinę wiórków z Yuki lub Agawy to doda specyficznego posmaku :) Gotowe mięsiwo z Grilla dobrze jest podać z pieczonymi ziemniakami i świeżymi warzywami np. Szpinak, seler, papryka ...