Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krwiste steki z rusztu"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Oliwę wymieszać z wódką. Doprawić pieprzem i oregano. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości 2 cm (nie rozbijać).
Włożyć mięso do miski z zalewą, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie plastry mięsa lekko osączyć, układać na rozpalonym ruszcie. Piec po 2 minuty z każdej strony, by były naprawdę krwiste; po 3 minuty, żeby były średnio krwiste; po 5 minut, żeby były średnio wypieczone, po 6 minut, żeby były dobrze wypieczone. Solić dopiero po zdjęciu z rusztu.
3, Podawać z grillowanymi plastrami warzyw i rukolą, polanymi sosem do sałat.
ok. 15 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium