Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krupnik z pulpecikami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
• na 6 porcji •: 40 min •Porcja: 270 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Warzywa obierz, opłucz. Marchewki pokrój w plasterki, a seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę. Wszystkie jarzyny (oprócz ziemniaków) włóż do garnka. Zalej 6–7 szklankami wody. Wkrusz kostki bulionowe. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj 10 minut.
Mięso przełóż do miski. Wbij jajko. Dosyp bułkę tartą. Dodaj musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Masę wyrób. Uformuj z niej pulpeciki wielkości włoskiego orzecha. Gotuj je ok. 10 minut w lekko posolonym wrzątku.
Do gotujących się warzyw wsyp kaszę. Gotuj 5 minut. Następnie dodaj ziemniaki. Zupę gotuj jeszcze 10–15 minut. Przypraw solą i pieprzem. Gotowy krupnik rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż po kilka pulpecików. Udekoruj, np. natką.Źródło: Naj