Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krupnik z pieczarkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4992
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4992
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Składniki
Kaszę przesypuję na sitko, opłukuję pod zimnym strumieniem bieżącej wody. W garnku zagotowuję 1,5 l lekko posolonej wody. Do wrzątku dodaję kaszę, gotuję na małym ogniu ok. 15 minut. Po tym czasie dodaję obrane, umyte i pokrojone w niewielką kostką ziemniaki.
Włoszczyznę, w zależności od warzywka, oczyszczam, obieram, wszystko płuczę. Por kroję w talarki, pozostałe jarzyny trę na tarce o dużych otworkach. Dodaję do garnka razem z zielem angielskim i listkiem laurowymi.
Pieczarki oczyszczam, pocierając je wilgotnym papierowym ręcznikiem. Grzyby kroję w plasterki i również wrzucam do gotującej się zupy. Gotuję ok. 10 min.
Cebulę obieram, siekam, szklę na oleju. Dodaję pod koniec gotowania. Zupę przyprawiam. Dodaję koperek.
ok. 50 min
Porcja zawiera ok. 250 kcal
Porcja kosztuje ok. 3 zł
<strong>Halina Pedo z Kroczyna</strong>Źródło: Tina