Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krupnik z marchewką Krupnik nabierze wspaniałego aromatu, jeśli dodamy do niego kilka namoczonych"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Serca opłukać, oczyścić. Zalać wodą (ok. 1 i 1/2 litra), lekko osolić, dodać świeżo mielony pieprz. Wrzucić listki laurowe i ziele angielskie. Gotować do miękkości mięsa.
W tym czasie obrać marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę, pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wywar z serc przecedzić. Do gorącego dodać warzywa i wsypać przepłukaną kaszę. Gotować około 20 minut.
Pod koniec gotowania do zupy włożyć pokrojone w plastry mięso oraz posiekany koperek. Doprawić.