Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik z kaszą gryczaną"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 48
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7207
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 48
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7207
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wszystkie warzywa oczyść, ew. oskrob i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj i potnij w plasterki.
Do garnka włóż ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Całość zalej bulionem. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i kilka ziarenek pieprzu.
Po kilku minutach dołóż paprykę i pieczarki. Gotuj warzywa do ich miękkości.
Następnie dodaj kaszę gryczaną i ponownie zagotuj. Dopraw zupę do smaku odrobiną soli ziołowej oraz pieprzu i dokładnie wymieszaj.
Rozlej krupnik na talerze. Nałóż po łyżeczce śmietany.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV