Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik z fasolką szparagową"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka. Zalej 6 szklankami zimnej wody. Zagotuj, zbierając pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Fasolkę oczyść, potnij na mniejsze kawałki. Marchewki, seler oraz pietruszkę obierz, pokrój w kostkę. Przygotowane jarzyny włóż do gotującego się wywaru. Dodaj listek laurowy. Posól do smaku i gotuj około 20 minut.
W tym czasie ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Kaszę opłucz, osącz na sitku.
Z wywaru wyjmij kurczaka. Do garnka wrzuć ziemniaki oraz kaszę. Zupę gotuj dalej około 15 minut, aż kasza i ziemniaki będą miękkie.
4. Wyjęte z wywaru mięso rozdrobnij. Ponownie włóż do zupy. Krupnik przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie zagotuj. Koperek opłucz, osusz, posiekaj. Posyp nim gotową zupę.Źródło: Tina