Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik na pęczaku, z mięsną wkładką"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 66
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 66
Składniki
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 30 min • 277 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Obierz i pokrój w kostkę włoszczyznę, cebulę oraz dynię. Pokrój w paski mięso.
W dużym garnku rozgrzej olej. Podsmaż na nim mięso, mieszając od czasu do czasu (4-5 minut). Dodaj cebulę i smaż dalej 3-4 minuty.
Zalej mięso i cebulę bulionem, wrzuć warzywa i pęczak. Dodaj sos Worchester oraz tymianek. Przykryj częściowo garnek i gotuj zupę 15-20 minut.
Pod koniec dodaj mrożony groszek i gotuj jeszcze 3-4 minuty. Przypraw do smaku. Podawaj ze zrumienionym tostem posmarowanym masłem czosnkowym.Źródło: Olivia