Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruchy placek z kurkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 736
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 736
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli cebulowej. Dodaj oliwę i jogurt, wyrób ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj na placek.
Wylep plackiem spód i brzegi natłuszczonej okrągłej formy, np. do tarty. Oczyszczone grzyby pokrój. Podsmaż na maśle z posiekaną cebulą. Dopraw solą cebulową, rozmarynem i pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na cieście. Polej sosem paprykowym, posyp startym serem. Piecz 20 minut. Udekoruj papryczką chili i podawaj.Źródło: Na żywo