Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche tartaletki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Ciasto zagnieć z podanych składników, włóż na godzinę do lodówki. Podziel na 6 części. Foremki posmaruj masłem i wylep ciastem. Piecz około 25 minut w 190 °C.
Krem: budyń rozrób w szklance mleka, dodaj cukier i mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj, wlej budyń. Gotuj do zgęstnienia, wystudź. Masło utrzyj mikserem. Nadal ucierając, dodawaj budyń. Całość ucieraj jeszcze 5 min.
Śliwki wypestkuj, obsmaż krótko na maśle. Orzechy i płatki zrumień. Napełnij tartaletki kremem. Na wierzchu ułóż wystudzone śliwki. Posyp orzechami i płatkami.
Czas przygotowania 65 min., ilość porcji 6, cena za porcję 1,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie