Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche roladki faszerowane kapustą kiszoną"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2173
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 139
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2173
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 139
Składniki
Z mąki, jajek, połowy łyżeczki soli, 2 łyżek masła i 3 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto, odstaw na 30 min do lodówki. Cebulę obierz, poszatkuj, zeszklij na łyżce masła. Dodaj pokrojony boczek, chwilę smaż razem. Wrzuć kapustę, wlej pół szklanki wody, duś 30 minut.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt, rozłóż farsz, zwiń roladę. Pokrój ją w plastry i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Podlej wodą (do wys. 3 cm), przykryj. Piecz 20 min w 200 st. Po tym czasie naczynie odkryj, piecz jeszcze 20 min.Źródło: Świat kobiety