Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche babeczki z wędzonym łososiem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 626
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 626
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj żółtko, sól i wodę. Zagnieć ciasto, owiń je folią i włóż na godzinę do lodówki. Gdy będzie schłodzone, rozwałkuj je i wylep nim foremki do tartaletek wyłożone papierem do pieczenia.
Wstaw babeczki na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Wyjmij kruche ciastka i umieść w nich porwane plasterki łososia, obranego, pokrojonego w kosteczkę pomidora oraz kawałki ugotowanych jajek.
Surowe jajka roztrzep i połącz ze śmietaną. Dosyp sól, pieprz oraz drobno pokrojony koperek.
Polej babeczki przygotowanym sosem, po czym wstaw ponownie do gorącego piekarnika i piecz jeszcze około 20 minut.
Alicja Dominik z BydgoszczyŹródło: Super TV