Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krucha tarta z gruszkami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj zimne masło, szczyptę soli, żółtko oraz cukier kryształ. Wlej 5 łyżek lodowatej wody. Szybko zagnieć ciasto, schłodź. Następnie rozwałkuj na placek i wylep nim formę na tartę. Piecz 20 min w 180 st.
Umyte i obrane gruszki pokrój w grubsze plastry. Ułóż na podpieczonym spodzie. Dwa całe jajka zmiksuj z cukrem pudrem, jogurtem naturalnym oraz łyżką budyniu waniliowego w proszku. Zalej gruszki. Piecz 30 min w 180 st. Wystudź, ozdób polewą czekoladową.
czas ok. 60 min; porcja – 280 kcal, cena 90 grŹródło: Świat kobiety