Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachną miodem, a smakują pikantnie
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 218
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 351
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 240
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6367
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 218
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 351
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 240
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6367
Składniki
Skrzydełka umyć, podzielić na trzy części, dzieląc je w miejscach zgięć. Mniejsze końcówki wyrzucić.
Robimy marynatę: Wymieszać miód, olej, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy, aby miało dość gęstą konsystencję.
Skrzydełka wymieszać z marynatą, zostawić w lodówce na noc.
Piekarnik nastawić na 180-200'', do żaroodpornego naczynia wrzucić skrzydełka i do piekarnika na 1 h, po poł godziny wyciągnąć i przemieszać je, spowrotem do piekarnika, pod konieć pieczenia otworzyć pokrywkę i ustawić piekarnik na górną grzałkę, po 5 min przemieszać i tak jeszcze 2 razy, żeby ładnie się zrumieniły
Podawać z ziemniakami, lub ryżem i buraczkami.