Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kromki z boczkiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu (woj. mazowieckie)</strong>
Bułki pokrój na kromki. Pos maruj z obu stron niewielką ilością masła. Ułóż po pół plasterka wędzonego boczku. Formę posmaruj masłem lub wyłóż papie rem do pieczenia. Ułóż kanapki tak, by lekko na siebie zachodziły.
Mleko dokładnie roztrzep z jajkami, przypraw do smaku szczy ptą soli i pieprzu. Polej kanapki. Szczypiorek posiekaj, posyp kanapki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 20 minut (najlepiej pod przykryciem, a pod koniec pokrywę zdejmij).
czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie