Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik z miodową galaretką i owocami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2211
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2211
Składniki
Porcja na 4 osoby. Czas przygotowania: 2 godz.
Miód pitny zagotuj z wywarem. Namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę rozpuść w miodowym wywarze, po czym wlej go do foremki o ulubionym kształcie i odstaw do zastygnięcia. Rozgrzej na patelni oliwę, mięso z królika obsmażaj na złoty kolor ok. 2 minut z każdej strony.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Natrzyj comber solą, oprósz pieprzem, piecz ok. 30-40 minut (mięso nie powinno być zbyt suche). Z pestek granatu wyciśnij sok w sokowirówce i miksuj go z oliwą – powinna stanowić 2/3 sosu – wlewając ją stopniowo. Dopraw do smaku.
Upieczony comber pokrój w plasterki i ułóż dekoracyjnie na talerzu obok galaretki i owoców. Całość skrop dressingiem z granatu i oliwy.Źródło: Twój Styl