Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królik z grzybami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1549
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 58
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1549
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 58
Składniki
Zalej królika wodą, zagotuj. Wyjmij mięso. Znów zalej wodą i gotuj ok. godziny. Mocno zrumień (przypal) połówki cebuli. Dodaj do mięsa razem z pokrojoną włoszczyzną. Gotuj ok. 30 min. Przecedź wywar.
Wlej sok z kapusty, zagotuj. Żurek zagęść mąką i śmietaną. Przypraw solą, cukrem. Oddzielnie ugotuj namoczone grzyby, pokrój. Włóż do zupy, posyp posiekaną natką. Podaj z ziemniakami.
Mięso, wywar z grzybów oraz włoszczyznę wykorzystaj do przygotowania pasztetu z królika.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Bella Relaks