Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki jaki pamiętam z dzieciństwa, w śmietanie, z dużą ilości czosnku, podpieczony i uduszony, bardzo aromatyczny.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 77
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 77
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Składniki
Królika dokładnie płuczemy, osuszamy i porcjujemy na kawałki. Czosnek obieramy i kroimy w słupki. Tak przygotowanym czosnkiem nadziewamy mięso królika, robiąc delikatne dziurki spiczastą końcówką noża i umieszczając w niej słupki czosnku.
Nadziane czosnkiem mięso dokładnie obsypujemy oregano i tymiankiem.
Mięso wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podpiekamy z każdej strony na złoty kolor. Podpieczone mięso podlewamy woda tak aby je przykryło, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, startą na dużych oczkach marchew i pietruszkę oraz kostki rosołowe.
Startą na dużych oczkach marchew i pietruszkę oraz kostki rosołowe.
Wszystko dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie wyjmujemy je na talerz, a do gotującego się rosołu wlewamy mąkę roztrzepaną w wodzie i gotujemy aż powstanie średniej gęstości sos. Do sosu dodajemy śmietanę i koperek.
Na końcu dodajemy mięso z królika i podgrzewamy je w sosie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zjadamy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!