Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny królisio :)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 32
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 112
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 32
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 112
Składniki
Królika pokroić na kawałki, obtoczyć w mące, obsmazyć na oleju, odłozyć do garnka. Posiekane cebule przesmażyc na patelni, odłożyć do garnka. Podlać trochę bulionu, dodać przyprawy, wlać wino, dusić ok. 1 godz.. Podsmażyć pieczarki pokrojone na ćwiartki, dodać do nich pomidory, poddusić, doprawić przyprawami. Dodać do królika. Dusić jeszcze 15 minut. Z królika wyjąć kostki, mieso przełożyć do sosu. Gotowe :) Można serwować z ziemniaczkami, z ryżem, z kopytkami, albo z bagietką:) Smacznego :D 205.2009