Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik pieczony w ziołach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Obierz i drobno pokrój cebule oraz marchewki. Mięso włóż do miski.
Oprósz solą, pieprzem, ziołami, obsyp przygotowanymi warzywami. Skrop olejem albo oliwą. Odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce. Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C.
Mięso oraz warzywa włóż do rękawa piekarniczego. Szczelnie zamknij. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 80 minut.
Posyp mięso posiekanym koperkiem albo natką. Podaj prosto z piekarnika z ziemniakami, zasmażanymi buraczkami oraz sezonową surówką.
<strong>Przepis przysłała Justyna Trumińska z Kosarzewa Stróży</strong>Źródło: Bella Relaks