Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik nadziewany śliwkami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20248
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 169
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2253
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20248
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 169
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2253
Składniki
Mięso zalej maślanką, przykryj i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia umyj je pod bieżącą wodą. Natrzyj majerankiem, pieprzem i czosnkiem, roztartym ze sporą ilością soli. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Następnie włóż do brytfanny, na wierzch połóż łyżkę masła. Przykryj i piecz godzinę w temp. 180° C. Co jakiś czas podlewaj niewielką ilością wody. Upieczone mięso wyjmij, ostudź i pokrój w wachlarz. Między plastry włóż śliwki. Całość obłóż resztą masła i wstaw do piekarnika.
Piecz jeszcze 30 minut, polewając wytwarzającym się sosem. Roladę podawaj z pieczonymi ziemniakami polanymi sosem serowo-czosnkowym. Udekoruj ziołami.Źródło: Na żywo