Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królewski omlet"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 139
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 139
Składniki
ok. 35 minut
Krewetki umyć, osuszyć, usmażyć na rozgrzanym maśle. Zdjąć z patelni, wrzucić posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek, zeszklić. Szparagi umyć, oczyścić i podgotować 5 minut (jeśli mamy marynowane – osączyć z zalewy). Groszek opłukać.
Jajka roztrzepać. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z jajkami, doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Włożyć do niego cebulę z czosnkiem, groszek, krewetki, szparagi (po kilka sztuk zostawić na wierzch), wymieszać.
Pokroić salam i w plastry, ułożyć na wierzchu z odłożonymi szparagami i krewetkami. Wszystko zalać jajkami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piec około 20 minut (przed wyjęciem sprawdzić, czy omlet jest dobrze ścięty).Źródło: Twoje Imperium