Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Składniki
Pory kroimy na cienkie plasterki, wypełniamy nimi dno naczynia żaroodpornego, pamiętajmy jednak, że plasterki pora muszą być rozdrobnione w palcach. Wypełnione porami dno posypujemy z wierzchu solą i pieprzem. Na por kładziemy pokrojone kawałki piersi z kurczaka, po czym posypujemy je pieprzem i solą, a następnie przykrywamy mięso resztą pora, tak aby było dokładnie pokryte. Całość pokrywamy grubą warstwą majonezu. Przykrywamy naczynie żaroodporne i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 200 stopni. Pieczemy ok. 1 godziny aczkolwiek lepiej potrzymać 1,5 h. Życzę smacznego