Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli z obiadu zostaną nam ugotowane ziemniaki – możemy je wykorzystać do krokietów ziemniaczanych… na kolację :) Ja często robię krokiety na obiad, polewając je sosem pieczarkowym. Do tego surówka z kiszonej kapusty lub białej kapusty :)
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, któ...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 2361
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 363
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, któ...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 2361
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 363
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i przeciskamy przez praskę. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno kroimy i podsmażamy na łyżce oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do przeciśniętych ziemniaków. Dodajemy jajka, parmezan, posiekaną zieleninę, mąkę, 3-4 łyżki bułki tartej i dobrze wyrabiamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze trochę bułki tartej. Zwilżonymi dłońmi formujemy krokiety i obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy ze wszystkich stron na złoty kolor. Podajemy jako dodatek do mięsa, z ulubioną surówką lub jako samodzielne danie z sosem - pieczarkowym lub pieprzowym.