Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę na coś prostego, pikantnego i pysznego to polecam ten przepis. Naleśniki trochę inaczej, w formie krokietów z ostrym nadzieniem twarogowo-gryczanym. Fajny obiad.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Składniki
Przygotować naleśniki - każdy przyrządza je po swojemu, więc opis pominę :) Przygotować farsz: Kaszę przepłukać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w kosteczkę, zrumienić na oleju, dodać sól, pieprz, paprykę. Chodzi o to, żeby farsz był ostry, intensywny w smaku. W misce połączyć: ugotowana kaszę, twaróg, podsmażoną cebulkę, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, doprawić jeszcze wszystkie składniki do smaku- ma być pikantnie!
Przełożyć farszem usmażone naleśniki. Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć do zarumienienie z każdej strony.
Podawać na gorąco, posypane szczypiorkiem. Super smakują z dodatkiem kiszonego ogórka i kubkiem czerwonego barszczu.