Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krokiety z pieczenią"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Kawałki pieczeni albo wędliny pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła. Wrzuć mięso, lekko je zrumień. Bazylię lub natkę opłucz, osusz, oderwij listki, kilka odłóż do dekoracji, resztę potnij w cienkie paseczki.
Do wędliny dodaj 2/3 szklanki bułki tartej oraz mąkę. Wbij jajka. Dosyp posiekane zioła. Masę przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Jeśli będzie zbyt rzadka, dodaj jeszcze trochę bułki tartej.
Z przygotowanej masy uformuj podłużne, nieduże krokiety. Obtocz je w bułce tartej. Na patelni rozgrzej resztę masła. Porcjami włóż krokiety i smaż na złoty kolor (w sumie ok. 15 minut).
Gotowe krokiety przełóż na półmisek. Udekoruj odłożonymi wcześniej ziołami.Źródło: Naj