Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i przepyszne!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Najpierw najlepiej posmażyć sobie naleśniki. Wlewamy mleko do naczynia wysokiego dodajemy jajko szczyptę soli i cukru. Mieszając dodajemy stopniowo mąkę i musimy uzyskać konsystencje leciutko gęstą. Ciasto nie może być taki jak na normalne naleśniki gęste ponieważ będzie nam ciężko zawijać później krokiety!
Teraz pora na farsz! Cebulkę posiekać w talarki, podsmażyć na kolor złocisty, później dodać drobno posiekane pieczarki w kostkę! Całość smażyć na małym ogniu ok 25 min- aż pieczarki będą już bez wody! Na końcu smażenia dodać pieprz i sól do smaku! Gorący farsz studzimy i do ostygniętego dodajemy starty ser!!! Zawijamy krokiecika naszego otaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy! SMACZNEGO!!