Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z moim ulubionym farszem pieczarkowym, można farsze modyfikować według swoich uznań i ulubionych smaków.Polecam.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 236
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 236
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut żeby odpoczęło, i po tym czasie smażymy placki.
Wykonanie farszu: Wymyte oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy pod przykryciem aż puszczą sok. Cebulę doprawiamy pieprzami i solą i dodajemy do duszących się pieczarek. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli i pieczarek. Jeżeli cebula i pieczarki będą już miękkie dodajemy paprykę i majeranek, mieszamy i bez przykrycia na większym ogniu redukujemy wytworzone soki z cebuli i pieczarek. Gdy farsz nie będzie wodnisty kończymy smażenie. Studzimy.
Na rozłożony placek nakładamy 2 łyżki farszu.
Zawijamy robiąc krokiety.
Zrobione krokiety podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!