Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Mąkę z mlekiem, wodą i jajkiem mieszamy na płynną konsystencję. Dodajemy koperek i pietruszkę - pieprz sól do smaku. Uzyskujemy płynną masę lanego ciasta o zielonym zabarwieniu. :) Mięsko mielone dusimy w garnku, dodajemy pokrojoną podduszoną cebulkę, którą wcześniej przygotowujemy na patelni - dodajemy cienko pokrojony czosnek do smaku, chilli, pieprz, sól. Wszystko dusimy około 20 minut w garnku. W tym samym czasie przygotowujemy naleśniki. Delikatnie opieczone z dwóch stron układamy na talerzu. Podduszone mięsko i chłodne naleśniki formujemy w kwadraciki z farszem. Wkładamy do piekarnika na 20 min (200 stopni) - piekarnik z nagrzewaniem góra, dół. Gotowe podajemy na ciepło - choć jak ktoś woli, można jeść chłodniejsze. :) Smacznego. :)