Krokiety z miesem w ciescie francuskim.

Krokiety z miesem w ciescie francuskim.
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: bozka44
Bardzo smaczne i pozywne, smakuje wspaniale z filizanka barszczyku czerwonego. na cieplo lub na zimno.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mieso gotujemy lub dusimy. naturalnie lepsze bedzie duszone z dodatkiem czosnku i cebuli. Mozna dodatkowo przesmazyc, aby sie troszke z wierzchu skarmelizowalo dla uzyskania lepszego smaku. Studzimy.
    Kapuste takze gotujemy i studzimy.
    Cebulke drobno kroimy, z dodatkiem oleju i Kucharka smazymy na patelni. Odstawiamy do przestygniecia.

    Mieso wraz z kapusta przepuszczamy przez maszynke do mielenia.
    Do farszu dodajemy cebulke, przyprawy i dokladnie mieszamy.

  2. Na wczesniej rozmrozone platy ciasta kladziemy po lyzce farszu.

  3. Formujemy koperty z ciastem w srodku, ktore dodatkowo smarujemy pedzelkiem roztrzepanym zotkiem z jajka.

  4. Blache smarujemy olejem i pieczemy krokieciki w temp. 200 st.C okolo 45 minut. Gotowe.

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 13 marca 2014
szybkie i smaczne jedzonko:)
BEATA1978 13 marca 2014
Robię bardzo podobne. Pyszności.
Konto usunięte 16 marca 2014
Pyszniutkie są,też robię podobnie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki