Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem mielonym i warzywami
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 46
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 46
Składniki
Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę. Gdy cebula zacznie się rumienić dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy ok. 3 minuty i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone. Smażymy, aż mięso straci swój surowy kolor. Wlewamy passatę, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz kukurydzę. Kolejno dodajmy posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz. Mieszamy i smażymy kilka minut do odparowania nadmiaru wody z pomidorów. Farsz przekładamy do miski. Gdy przestygnie mieszamy ze startym serem. Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Na każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu na 3 razy. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Zwinięte obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!