Jajko roztrzep z solą, przy użyciu trzepaczki. Następnie powoli wlej mleko, dodaj wodę, olej i powoli wsypuj mąkę. Cały czas mieszaj – rózgą albo mikserem – aby w masie nie było grudek.Powinno mieć lejącą się, niezbyt gęstą konsystencję. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Niewielką porcję ciasta naleśnikowego rozprowadź na patelni i smaż naleśniki po obu stronach. Po usmażeniu kładź na sobie, by zachowały ciepło i były wciąż wilgotne.
Mięso smażymy na niewielkiej ilości oleju.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, lubczyk.
Cebulę obieramy, siekamy na kostkę.
Pieczarki obieramy i kroimy na drobne plasterki.
Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy cebulkę, a następnie dodajemy pieczarki. Solimy i dusimy. Kiedy są już odpowiednio podsmażone dodajemy mięso mielone, mieszamy i smażymy razem, aby płyn odparował.
Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy jak klasyczne krokiety.
Zawinięte krokiety obtaczamy w jajku, a następnie bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Gotowe.