Krokiety z mięsem

Krokiety z mięsem
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ElMar
Polecam krokiety z mięsem, pozostałym z rosołu.

Składniki

  • Składniki na ok 12 naleśników :
  • 1/4 litra mleka
  • 350 g mąki
  • 30ml oleju
  • 2 jajka
  • 1/4 litra gorącej wody (przegotowanej)
  • Farsz do krokietów
  • mięso gotowane bez kości
  • jedna małą cebula
  • sół
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mleko, jajka i mąkę razem zmiksować, po dokładnym wymieszaniu dolewać stopniowo wodę, na koniec dodać olej, ok 2 łyżek zostawić na rozgrzanie patelni.

  2. Mięso obrać z kości i zmielić przez maszynkę, dodać zarumienioną cebulę na oleju, sól, pieprz do smaku.

    Zwijać w upieczone placki. Zwinięte krokiety obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 04 listopada 2020
Dwa takie z barszczem i można żyć ;) Pyszne jedzonko :)
agiza 05 listopada 2020
Pyszny obiad! Właśnie na dziś zaplanowałam krokiety. Najczęściej podaję je z sosem słodko-kwaśnym.Tak... Czytaj całość »
Pyszny obiad! Właśnie na dziś zaplanowałam krokiety. Najczęściej podaję je z sosem słodko-kwaśnym.Tak lubią moje dzieci.
fafiatko 06 listopada 2020
Idealne do barszczyku!
Składniki
  • Składniki na ok 12 naleśników :
  • 1/4 litra mleka
  • 350 g mąki
  • 30ml oleju
  • 2 jajka
  • 1/4 litra gorącej wody (przegotowanej)
  • Farsz do krokietów
  • mięso gotowane bez kości
  • jedna małą cebula
  • sół
  • pieprz
Składniki