Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty wieprzowiny i pieczarek. Poniższy przepis jest na 23-25 krokietów, bardzo pysznych.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Przygotowanie placków: Wszystkie składniki miksujemy, ciasto odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie smażymy placki.
Przygotowanie krokietów: Pieczarki gotujemy (od wrzenia wody 30 min.) wraz z 4 liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową i wegetą. Po ugotowaniu pieczarek dodajemy kapustę kiszoną tylko odciśniętą nie płukaną, (sok z kapusty odlewamy do słoiczka, super witaminki do picia). Gotujemy 1- 1/5 godziny. Boczek kroimy na duże skwary, cebule w pióra i smażymy. Ugotowaną kapustę i pieczarki odcedzamy, odciskamy i mielimy wraz z usmażonym z cebulką boczkiem przez średnie sitko. Dodajemy pieprze i majranek i dobrze mieszamy. I mamy gotowy farsz do naszych krokietów. Rozkładamy placek i kładziemy farsz, zawijamy w kopertę i podsmażamy. Smacznego !!!