Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące naleśniki a w środku wyrazisty smak kiszonej kapusty i pieczarek .
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Składniki
Kapustę gotujemy go miękkości z zielem angielski , pieprzem w kulkach i liściem laurowym i po ostygnięciu kroimy na drobniejsze kawałki ( jeśli mamy grubą ) i wyjmujemy do co wrzucili my przed gotowaniem . Pieczarki obieramy , kroimy na drobniejsze kawałki i smażymy na masełku z obraną i pokrojoną drobno cebulką i dodajemy do pieczarek i smażymy do odparowania wody z pieczarek gotowe dorzucamy do kapusty , doprawiamy do smaku przyprawami .
Gotowy farsz nakładamy na naleśnika , zwijamy lekko boki i zwijamy w rulonik .
Gotowe krokiety panierujemy w potrójnej panierce ( mąka - jajko - bułka tarta ) i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju z obu stron .