Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krokiety z kaszą i pieczarkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
ciasta miksujemy. Odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy 15 naleśników.
Kasze gotujemy oddzielnie na sypko. Cebule siekamy i smażymy na złoto na łyżce oleju. Obrane, umyte pieczarki kroimy. Wrzucamy do rondla z łyżką masła, lekko solimy, dusimy do miękkości.
Kasze mieszamy z cebulą i pieczarkami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, na koniec wbijamy surowe jajko. Mieszamy.
Farszem smarujemy naleśniki, boki zakładamy do środka, zwijamy w krokiety. Panierujemy w jajkach rozmieszanych z mlekiem, a potem w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z surówkami, sosami lub jako dodatek do czerwonego barszczu.Źródło: Rewia