Krokiety z kapustą i pieczarkami

Krokiety z kapustą i pieczarkami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Katrinaa
pyszne i chrupiące krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki

  • Ciasto na naleśniki:
  • 2 szkl mąki
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju
  • Szczypta soli
  • Farsz:
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 0,7 kg pieczarek
  • Sól, pieprz
  • Panierka:
  • Jajko, bułka tarta
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kapustę odsączyć i usmażyć. Pieczarki umyć, obrać pokroić w plasterki i usmażyć.
    Usmażone pieczarki posiekać i połączyć z kapustą, doprawić solą i pieprzem.
    Wszystkie składniki na ciasto na naleśniki wymieszać za pomocą miksera, następnie usmażyć cienkie naleśniki
    Gotowy farsz nakładać na naleśniki, zwinąć, obtoczyć w jajku następnie w bułce i smażyć z każdej strony na złoty kolor. 

Komentarze do przepisu (6)

bozka44 28 maja 2018
Pyyyyszna klasyka :-)) super. Kocham krokiety, a szczegolnie z pieczarkami. Oj, chyba nici z mojej diety :-((
Maudie 29 maja 2018
Pyszne takie krokieciki:)
Nevermore 29 maja 2018
Duży kubek barszczu plus ten talerzyk z zawartością i można żyć :) Pyszne jedzonko :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Ciasto na naleśniki:
  • 2 szkl mąki
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju
  • Szczypta soli
  • Farsz:
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 0,7 kg pieczarek
  • Sól, pieprz
  • Panierka:
  • Jajko, bułka tarta
  • Olej do smażenia
Składniki